Kaksi uutta Lemonsoft asiakasta jokainen arkipäivä

Kulunut vuosi 2016 oli Lemonsoftin 10 –vuotis juhlavuosi. Vuosi sai arvoisensa alun kun juhlistimme yli sadan henkilön voimin kymmenvuotista taivaltamme Vanajanlinnassa 6.2.2016.

Lemonsoft jatkoi viime vuonna kasvun polulla. Tavoittelimme noin 6 Meur liikevaihtoa ja hieman ”tahmean” ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen syksy kiritti meidät reiluun 6,4 Meur liikevaihtoon. Kasvua edelliseen vuoteen on näin 20 %. Vaikka kasvu oli viime vuonnakin hyvällä tasolla, olemme pystyneet säilyttämään kannattavuutemme ja näin ollen olemme edelleen turvallinen kumppani asiakkaillemme.

Viime vuoden uusien asiakkaiden määriä katsoessa voidaan todeta, että jokaisena arkipäivänä Lemonsoftin otti käyttöön keskimäärin kaksi uutta yritystä, se on hieno määrä. Vaatii resursseja, että tällainen määrä uusia käyttöönottoja saadaan hoidettua laadukkaasti ja asiantuntevasti. Se vaatii myös osaamista ja antautumista työlle. Rekrytoimme viime vuoden aikana 15 uutta lemonsoftilaista. Meitä on tällä hetkellä 60 innostunutta ja asiantuntevaa henkilöä palvelemassa ja helpottamassa asiakkaidemme arkea. Todettakoon tähän samaan hengenvetoon, että rekrytoimme edelleen osaavaa henkilökuntaa, jotta voimme palvella asiakkaitamme yhä laadukkaammin. Olemmekin jo tänä vuonna rekrytoineet viisi uutta lemonsoftilaista. Nämä henkilöt aloittavat palveluksessamme lähiviikkojen aikana.

Lemonsoftin tuotekehitys on panostanut viime vuonna voimakkaasti selainkäyttöisen LemonOnlinen kehitykseen. Ensimmäiset käyttöönotot tapahtuivat tämän tuotteen osalta heti kesälomakauden jälkeen.

Lemonsoft haluaa turvata asiakkailleen myös laadukkaat ja kustannustehokkaat laitealustapalvelut. Tämän johdosta ostimme elokuussa hostingpalveluita tuottavan Cloud Partners Oy:n osakekannasta 90 %, olimme jo aiemmin omistaneet yrityksestä 10%. Tällä strategisella kaupalla varmistamme edellä mainitun asiakaslupauksemme laadusta ja kustannustehokkuudesta tällä saralla sekä tuotamme laadukkaan alustaratkaisun LemonOnline:lle.

Myöhemmin syksyllä allekirjoitimme kauppakirjan yrityskaupasta, jossa Lemonsoft Oy osti yhden suurimmista jälleenmyyjistämme. Suomen Ohjelmistopalvelu.fi Oy siirtyi 100 %:sti Lemonsoft Oy:n omistukseen 31.10.2016. Tällä yrityskaupalla vahvistimme läsnäoloamme Varsinais-Suomen alueella, saimme uuden toimipisteen Turkuun sekä samalla rautaista osaamista organisaatioomme.

Lemonsoftilla on tällä hetkellä yli 3500 asiakasta ja tilitoimistokumppaneidemme kautta olemme mukana jo yli 15 000 yrityksen arjessa. Alkanut vuosi näyttää tässä vaiheessa viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vilkkaammalta. Toivoa sopiikin, että tämä sama koskisi myös mahdollisimman laajasti eri toimialoja meillä Suomessa.

Lopuksi haluan niin omasta kuin Lemonsoft Oy:n puolesta kiittää asiakkaitamme ja kumppaneitamme vahvasta luottamuksesta ja yhteistyöstä. Iso Kiitos kuuluu myös henkilökunnallemme.

Hyvää ja menestyksellistä alkanutta uutta vuotta 2017!

Jari Rättyä
toimitusjohtaja