What’s up, Doc?

Otsikon kysymys tuli tutuksi Väiski Vemmelsäären toistamana jo 40-50-luvulla. Tarina ei kerro mistä lause sai alkunsa eikä myöskään sitä, oliko lauseella jotain tekemistä Brian Actonin ja Jan Koumin 2009 julkaiseman WhatsApp:in nimeämisen kanssa. Niin tai näin, me olemme Lemonsoftilla siirtyneet tiedottamisessa WhatsApp-aikaan.

Googlen 2016 tekemän tutkimuksen mukaan 73% suomalaisista käyttää älypuhelinta. Tilastokeskuksen loppuvuonna 2016 tekemän ”Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö”-tutkimuksen mukaan 56% suomalaisista hyödyntää pikaviestintäpalveluja kuten WhatsAppia. Tutkimuksissa on huomioitu koko väestön ikäryhmät. Eläkeikäisten osalta käyttö on tutkimusten mukaan vähäisempää, joten esimerkiksi työikäisten osalta luvut ovat vieläkin suuremmat. Voitaneen siis todeta, että älypuhelin on valtaosalla mukana joka päivä ja sitä käytetään aktiivisesti.

Tiedottamista oikeaan aikaan ja oikeaan tarpeeseen

Asiakkaamme ovat esittäneen meille Lemonsoftilla toiveita tiedottamiseen liittyen. Olemme aktiivisesti lisänneet viestintää esimerkiksi uutiskirjeiden muodossa ja myös Helpdesk-järjestelmän tiedotteiden kautta. Uutiskirjeiden vastaanottajat ovat yleisimmin pääkäyttäjiä. Tällä olemme päässeet tiedottamisessa kohtuullisen hyvälle tasolle, mutta aina on varaa parantaa, eikä huomenna lähetyksessä oleva uutiskirje auta tiedonsaannissa tänään.

Lemonsoft uutisnurkka

Tästä syystä olemmekin ottaneet käyttöön nopeaksi ja pikaista tiedotusta kaipaavien asioiden tiedotusväyläksi WhatsAppin. Ajatus tästä lähti liikkeelle allekirjoittaneen ja kehitysjohtajamme lounaspöytäkeskustelussa, kun pohdimme miten saisimme parhaiten tiedotettua juuri oikeita henkilöjä asiakasyrityksissämme ja vieläpä oikeaan aikaan. Ratkaisu löytyi ruokalistasta, jossa kehotettiin tilaamaan kyseisen lounasruokalan ruokalistat ja tiedotteet WhatsAppilla. Miksipä samaa ei voisi toteuttaa myös Lemonsoftin käyttöön liittyvissä tiedotteissa!

Liity Sinäkin mukaan – pysyt aina ajan tasalla ajankohtaisissa asioissa!

Näin liityt Lemonsoft Uutisnurkka -WhatsApp jakelulistalle.

  1. Tallenna puhelimesi yhteystietoihin numero 050 337 2415 nimellä Lemonsoft Uutisnurkka.
  2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti ”Haluan liittyä Lemonsoft Uutisnurkka-jakelulistalle”.

Lemonsoft Uutisnurkka on vain jakelulista ajankohtaisille tiedotteille, joten siellä ei voi keskustella eikä kommentoida  mitään.
Jakelulistaa ei käytetä markkinointiin, vaan pelkästään ajankohtaisista asioista tiedottamiseen.
Yhteystietojasi ei käytetä muuhun tarkoitukseen, eikä puhelinnumerosi näy muille jakelulistan osallistujille.

Huomaathan, että saat määriteltyä jakelulistalle omat ilmoitusasetukset puhelimessasi. Jos painat WhatsAppissa Lemonsoft Uutisnurkka kuvaketta, saat esiin valikon, josta voit mykistää keskustelun. Tällöin puhelin ei käytä hälytysääntä, jos Uutisnurkkaan tulee viesti, vaan siitä tulee pelkkä ilmoitus puhelimen näyttöön. Tämä asetus ei vaikuta muihin WhatsApp-keskusteluihisi.

 

Jakke Vyyryläinen
Asiakkuusjohtaja