Joitain vuosia sitten ihmettelin lasten vimmaa pelata pelejä ja katsella videoita pienen kännykän ruudulta. ”Eikö sitä nyt kannattaisi pelata konsolilla isolta ruudulta?” ”Eikö elokuva nyt ole kivempi katsoa isolta ruudulta?” Lasten perustelut olivat selkeitä: Kännykkä on aina saatavilla aikaan ja paikkaan katsomatta. Äänetkin tulevat luurien kautta hienosti.

Voisiko sitä sitten kirjata tilaukset ja laskutkin kännykällä? Ei kyllä oikein käytettävältä ajatukselta tunnu. Tätä mieltä olin itsekin joitain vuosia sitten.

Toimme Windows-puhelimille ja -tableteille mobiilisovellukset vuonna 2013. Etenkin hyväksyntä otettiin vastaan hyvin, mutta laitealustavalikoima oli aika suppea. Tuotekehityksemme kannalta kyse oli irrallisesta sovelluksesta, jonka kehittäminen oli erilaista kuin Lemonsoftin-pääjärjestelmän.

Aloitimme vuonna 2014 LemonOnline-projektin, jonka päämääränä oli tuoda markkinoille selainpohjainen toiminnanohjausjärjestelmä, joka toimii kaikilla laitealustoilla. Projekti onnistui hyvin ja LemonOnline tuli markkinoille tänä vuonna. Bisneslogiikka on yhteistä Lemonsoft-työasemaversion kanssa ja ohjelmia voi käyttää rinnakkain. Tämä mahdollistaa parhaan mahdollisen käyttöliittymän valitsemisen omiin tarpeisiin.

Luonnollisia mobiilisti käytettäviä sovelluksia ovat mm. hyväksynnät, työajan leimaaminen, töiden käsittely, matkalaskut ja CRM. Työajan leimauksessa mukaan tulee paikkatietokin, joka tuo jo lisäarvoa verrattuna toimistolla tehtäviin leimauksiin.

Entäs ne tilausten ja laskujen kirjaamiset? Lasku syntyy aina jonkun muun toiminnon seurauksena, joten varsinainen laskun kirjaaminen onkin sitten jo ihan turhaa. Lasku vain syntyy automaattisesti ja LemonHub hoitaa toimituksen asiakkaalle. Yksittäisen tilauksen tallentaminen onnistuu hyvin älypuhelimellakin.

LemonOnline kulkee mukanasi kaikkialla. Pääset käyttämään kaikkia ohjelmia mobiilisti. Tähän voit vielä yhdistää LemonBI:n, jolloin liiketoimintasi tärkeät mittarit ovat jatkuvasti saatavilla reaaliaikaisesti.

Tutustu LemonOnlineen tarkemmin tästä. Seuraa myös LemonOnline-webinaarejamme ja osallistu niihin.

Kari Joki-Hollanti
Kehitysjohtaja