Hyvää kesää!

Meillä Suomessa on kaksi ajankohtaa, jotka jakavat vuoden ja joihin mennessä kaikki tulisi saada valmiiksi. Näitä ovat joulu ja kesälomakausi. Mikäli asiat eivät valmistu kesälomiin mennessä, niitä voidaankin odotella seuraavan kerran valmistuvaksi jouluksi.

Juhannus kolkuttaa ovella ja muutaman päivän kuluttua saamme taas viettää meille suomalaisille erittäin tärkeää keskikesän juhlaa. Sen myötä alkaa virallisemmin kesälomakausi, joka kestääkin pitkälle elokuuhun. Tässä vaiheessa on hyvä aika pysähtyä hetkeksi ja pohtia mitä olemme saaneet aikaan Lemonsoftilla tähän kesälomakauteen mennessä ja mitä jää sitten loppuvuoteen.

Alkuvuonna siirryimme jatkuvaan julkaisuun, jossa julkaisemme uuden version tällä hetkellä kuukausittain. Ne asiakkaat, jotka haluavat tämän julkaisurytmin ovat voineet ja voivat tämän vaihtoehdon valita. Toisena vaihtoehtona edelleen on kausijulkaisu, jossa toimitamme yhden version vuosittain. Ensikokemukset jatkuvasta julkaisusta ovat varovaisen positiivisia. Voimme tarjota Lemonsoft-asiakkaille uusia ominaisuuksia nopeammin, joskin se taas asettaa omalle tuotekehityksellemme ja asiakaspalvelullemme tervettä haastetta, että pystymme vastaamaan näiden uusien ominaisuuksien laatuun parhaalla mahdollisella tavalla. Laatu onkin yksi merkittävä mittari, jota seuraamme ja jonka kehittymiseen panostamme jatkuvasti.

Laatuun vaikuttaa merkittävästi asiansa osaava henkilökunta. Lemonsoft Oy on rekrytoinut uutta henkilökuntaa aktiivisesti. Kuluvan vuoden aikana olemme tehneet sopimukset jo reilun kymmenen uuden Lemonsoftilaisen kanssa ja kesälomakauden jälkeen meitä onkin jo lähes 70.

Kiitos siitä, että saamme uusia työkavereita ja että ylipäätään saamme rekrytoida uutta henkilökuntaa, kuuluu asiakkaillemme. Luottamus kentällä Lemonsoftiin on vahva. Tätä blogia kirjoittaessani tänä vuonna kesäkuun puoleenväliin mennessä Lemonsoft on otettu käyttöön jo 171 uudessa asiakasyrityksessä. Täytynee todeta edelleen, että koska kasvamme selkeästi toimialan keskiarvoa nopeammin teemme asioita oikein. Kiitos asiakkaillemme meille antamastanne luottamuksesta.

Kasvu on jatkunut myös muiden numeroiden valossa. Toukokuun lopulla liikevaihdossamme oli kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 32,3%. Kasvukehityksestä huolimatta toimintamme on edelleen kannattavaa, joten edelleen voidaan todeta myös, että siltäkin osin olemme niin asiakkaillemme kuin yhteistyökumppaneillemme turvallinen kumppani.

Maalis-huhtikuun vaihteessa Lemonsoftin Vaasan ja Joensuun toimipaikat muuttivat omiin, uusiin ja ajanmukaisiin tiloihin. Samaan aikaan Tampereen toimipaikkamme muutti Hervannasta keskustaan. Näissä tiloissa olemme panostaneet eritoten henkilökunnan viihtymiseen ja työergonomiaan.

Viime syksynä ostamamme Cloud Partners Oy ja Suomen Ohjelmistopalvelu.fi Oy ovat nyt saumattomasti osa Lemonsoftia. Ensiksi mainittu fuusioitui Lemonsoftiin tammi-helmikuun vaihteessa ja toisena mainittu touko-kesäkuun vaihteessa.

Vaikka paljon on ehtinyt jo vuoden ensimmäisen puoliskon aikana tapahtumaan jää tekemistä toki toisellekin vuosipuoliskolle. Kuten tämän blogin alussa totesin on joulu seuraava etappi, mihin mennessä ”maailma” tulisi saada valmiiksi. Ainakin nyt LemonOnlinen osalta on siihen mennessä taas paljon uusia asiakkaidemme toimintaa tukevia ominaisuuksia valmiina, ihan varmasti. Tosin jatkuvan julkaisun piirissä olevien asiakkaidemme ei niitä ominaisuuksia tarvitse sentään jouluun asti odottaa.

Mutta riittäköön tämä nopea läpileikkaus Lemonsoftin alkuvuodesta. Nyt on aika ryhtyä odottamaan keskikesän juhlaa ja pian sen jälkeen alkavaa kesälomaa. Haluan toivottaa niin omasta kuin koko Lemonsoft Oy:n puolesta sinulle rentouttavaa ja virkistävää kesää!

Ja muistathan että Lemonsoft palvelee asiakkaitaan tänäkin kesänä läpi Suomen suven.

Jari Rättyä
Toimitusjohtaja
Lemonsoft Oy