Lemonsoft-konsernilla on lähes 200 työntekijää ympäri Suomen. Henkilöstö työskentelee muun muassa seuraavissa rooleissa:

  •  Sovelluskehittäjä
  • Sovellusneuvoja
  • Sovellusasiantuntija
  • QA eli laadunvalvoja
  • Myyntipäällikkö
  • Asiakkuuspäällikkö
  • Tietohallintoasiantuntija
  • Projektipäällikkö
  • Product Lead
  • Product Manager

Yllä olevista työnkuvista Lemonsoftin henkilöstö työskentelee eniten sovelluskehittäjän, sovellusneuvojan ja laadunvalvojan rooleissa. Tietyssä toimenkuvassa työskentelevät muodostavat tiimejä, jotka voivat olla tiiviissäkin yhteistyössä toisten tiimien kanssa: esimerkiksi Service Deskin sovellusneuvojat ovat jatkuvassa yhteydessä tuotekehityksen, tuotehallinnan sekä tietohallinnon kanssa. Lisäksi henkilöstö muodostaa muun muassa projekti- ja tuotekohtaisia tiimejä, joihin kuuluu useita eri asiantuntijoita.

– Roolista riippumatta kaikkien lemonsoftilaisten työtä ohjaa asiakaskeskeisyys. Vaikka omassa työnkuvassa ei olisi suoraa asiakaskontaktia, se on kuitenkin työn perusta. Teemme töitä niin, että asiakkaan liiketoiminta on mahdollisimman kannattavaa ja pidämme huolta esimerkiksi hyvästä hallintotavasta ja riskienhallinnasta. Näin asiakkaat voivat keskittyä omaan tekemiseensä, kertoo henkilöstöpäällikkö Mari Alahuhtala.

Toiminta ja henkilöstöpolitiikka yhdenmukaista joka kaupungissa

Lemonsoftilla on kahdeksan toimipaikkaa: Vaasassa, Tampereella, Joensuussa, Helsingissä, Kouvolassa, Jyväskylässä, Oulussa ja Turussa. Yritys tekee aktiivisesti töitä pitääkseen tasapuolisuutta toimipaikkojen välillä: vaikka päätoimipaikka on Vaasassa, toiminta ja henkilöstöpolitiikka ovat yhdenmukaisia joka kaupungissa.

– Tasapuolisuus rakentuu useista palasista, kuten palkkauksesta, järjestetyistä tapahtumista sekä tarjotuista eduista. Haluamme pitää koko henkilöstömme samalla viivalla. Se on meille ihan selkeä arvo ja asia, jota tulemme jatkossakin edistämään.

Lemonsoftin tavoitteena on luoda hyvä ja kollektiivinen työkulttuuri sekä vastuullinen työpaikka, jossa henkilöstöllä on uusimmat työvälineet, mahdollisuus syventää tai laajentaa ammattitaitoaan sekä yhdistää työ ja vapaa-aika mahdollisimman sujuvasti.

Lemonsoftilla työskentelyssä tärkeintä on asenne

Lemonsoft on vahvassa kasvussa oleva yritys kovaa vauhtia kehittyvällä ohjelmistoalalla. Lemonsoftilla työskentelyyn kuuluu nopeita käänteitä, jolloin työntekijältä kysytään muutosvalmiutta ja kykyä sopeutua vaihteleviin tilanteisiin.

– Mikään sähköjänis ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan rauhallisesta luonteesta ja otteesta voi olla jopa hyötyä. Tiettyä itseohjautuvuutta ja oma-aloitteisuutta on kuitenkin hyvä olla, sillä meillä ei hengitetä niskaan ja vahdita työn edistymistä. Kaikilla on vastuu omasta työstään: jos matkaan tulee mutkia, niistä pitää pystyä kommunikoimaan, jotta työ etenee. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata valmiiksi. Muiden tuki on aina jokaisen saatavilla.

Kuten monessa muussakin asiassa, myös Lemonsoftilla työskentelyssä asenne on tärkein. Asenteen omaa työtä kohtaan on oltava motivoitunut ja innostunut.

– Toivomme henkilöstöltä aitoa kiinnostusta uuden oppimista ja alan kehittymistä kohtaan. Se on tärkein ominaisuus Lemonsoftilla työskennellessä. Tarjoamme tähän hyvät mahdollisuudet ja teemme itsekin töitä kehittyäksemme työnantajana.

Lue Lemonsoftin tarjoamista eduista »

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme »