Läpinäkyvää logistiikan ja materiaalivirtojen hallintaa

Varaa demo

Digitalisoi logistiikan tieto- ja materiaalivirrat

Liiketoiminnan tehokkuus ja läpinäkyvyys paranevat, kun osto-, myynti- ja huoltotoiminnot sekä sisälogistiikan ja toimitusten hallinta hoidetaan samassa järjestelmässä.

Tiedon kerääminen yhteen paikkaan auttaa ohjaamaan ja parantamaan toimintaa, pitämään huolta toimitusvarmuudesta ja toimitusten virheettömyydestä sekä madaltamaan varastointi- ja logistiikkakustannuksia.

Lue lisää:

Mitä hyötyä logistiikan tietovirtojen läpinäkyvyydestä on liiketoiminnalle? 

Reaaliaikaisen tiedon ja läpinäkyvän tiedonjaon avulla voit esimerkiksi 

  • optimoida varastonhallintaa, pienentää varastoon sitoutunutta pääomaa ja automatisoida laskutusta 
  • tehdä hankinnat oikea-aikaisesti sopivissa eräko’oissa 
  • luoda uutta liiketoimintaa, kun suosittelet jälkimarkkinoinnin palveluita oikeille asiakkaille oikeaan aikaan 
  • parantaa asiakkaiden palvelua heille räätälöidyillä tuotepaketeilla 
  • viestiä asiakkaille ja viranomaisille saumattomasti sanomavälityksellä. 

Läpinäkyvä logistiikkaketjun hallinta parantaa tuottavuutta

Lemonsoft sisältää monipuoliset ja laajat toiminnot yrityksesi materiaalivirtojen ja logistiikkaketjun hallintaan. 

Logistiikan hallintajärjestelmällämme luot edellytykset yrityksesi tuottavuuden ja asiakastyytyväisyyden parantamiselle: hoidat toimitukset oikea-aikaisesti ja -määräisesti, pidät huolta toimitusvarmuudesta ja minimoit varastoon sitoutuneen pääoman sekä logistiikkakustannukset. 

Varastoon sitoutunut pääoma pienenee  

Tiedät koko ajan, mitä varastossasi on ja mitä sinne on tulossa. Näet kaikkien tuotteiden kiertonopeudet ja voit luokitella niitä. Tiedät myös tuotteiden sarja- tai eränumerot ja voit hallita kokolajitelmat. 

Oikea-aikaiset hankinnat oikeaan tietoon perustuen 

Kun ostamisen työkalut seuraavat reaaliaikaisesti varastosaldoja ja -ennusteita, voit optimoida tilausmäärät ja toimitusajat. Tapahtumaketjujen aukottomuus ja jäljitettävyys antavat hyvät edellytykset toiminnan tehostamiselle ja kehittämiselle

Asiakaspalvelusta ja jälkimarkkinoinnista kilpailutekijä 

Rakennat uutta jälkimarkkinoinnin liiketoimintaa kampanjoimalla asiakkaillesi oikea-aikaisesti heidän tarvitsemistaan tuotteista ja palveluista. Konfiguroit tuotteet, paketit ja rakenteet tilauskohtaisesti, jotta asiakkaasi saa aina tarpeidensa mukaisen ratkaisun. 

Saumattomat yhteydet asiakkaisiin ja viranomaisiin 

EDI/OVT-yhteyksien avulla hallitset sanomavälityksen keskusliikkeiden kanssa. Asiakkaasi tekevät tilaukset sähköisesti ja logistiset toiminnot liität helposti yhteistyökumppaneittesi järjestelmiin. Intrastat-tullausilmoitukset teet suoraan järjestelmästä tullin ajantasaisen ohjeistuksen mukaan. 

Lemonsoft Logistiikka – Kattavat toiminnot yrityksesi logistiikan ohjaukseen

Lemonsoftissa hallitset koko yrityksesi logistiikan varastonhallinnasta tuoterakenteisiin ja osto- sekä myyntitilauksiin. Eri toimintoja otat käyttöösi oman tarpeesi mukaan ja laajennat käyttöä esimerkiksi vuokraustoiminnoilla, kokolajitelmilla tai tuotekonfiguraattorilla.

Koosta kaikki varastonhallinnasta yhteen näkymään

+ Lue lisää

Järjestelmässä näet yhdellä silmäyksellä kaiken varastonhallintaan liittyvän. Varastonhallinta tukee esimerkiksi monivarastoa ja dynaamisia hyllypaikkoja sekä useita eri yksiköitä ja tuotekoodeja. Luot hinnastoja tarpeesi mukaan, hallitset tuoterakenteita, ja lisäät tuotteille sarja- ja eränumerokäsittelyyn liittyviä tietoja sekä erilaisia dokumentteja ja linkkejä.

Seuraa toimitusten laatua ja toimitusvarmuutta

+ Lue lisää

Poikkeamien hallinnassa käsittelet reklamaatiot ja sisäiset laatupoikkeamat yhdessä paikassa ja kohdistat poikkeamat sarjanumeron tarkkuudella. Saat selkeän kuvan toimitusten laadusta kokonaisuutena tai vaikkapa asiakkaittain. Kattavalla seurannalla seuraat trendejä ja kehität toimintaa systemaattisesti oikean tiedon perusteella.

Avaa näkymä kaikkiin oston toimintoihin

+ Lue lisää

Ostotyökaluilla ostat oikein, oikea-aikaisesti ja oikeilla määrillä. Seuraat kaikkia eri vaiheissa olevia ostotilauksia yhdessä näkymässä. Ostotilaukset voit lähettää toimittajille sähköisesti OVT-yhteyksillä, EDI-sanomina tai muiden valmiiden rajapintojemme kautta, ja ohjaat toimitukset suoraan asiakkaillesi. Ostot tukevat myös laajasti erilaisia toimittajahinnastoja.

Saa kokonaisnäkymä kaikkiin myyntitilauksiin

+ Lue lisää

Myyntitilausten käsittelyssä hallinnoit hinnoittelua, hyödynnät valmiita tuotepaketteja tai konfiguroit tuotteet tilauskohtaisesti. Tilaukset kirjaat itse, luet EDI-sanomina, toimittajaportaalista tai verkkokaupastasi ja toimitat yksinkertaisimmillaan yhdellä klikkauksella. Kuljetustilaukset teet sähköisesti välittäjästä riippumatta ja laskutat sovitun rytmin mukaan automaattisesti.

Hallitse huoltotoimintaa kokonaisvaltaisesti

+ Lue lisää

Huoltotyökalulla hallinnoit vastuullesi kuuluvia huoltotöitä: kirjaat huoltokutsut, hallitset työjonon ja resursoinnin, seurannan ja laskutuksen yhdessä paikassa. Seuraat huoltohistoriaa ja aikataulutat esim. määräaikaishuoltoja käytön tai ajankohdan mukaan. Pyydät asiakkaalta työlle kuittauksen suoraan älypuhelimen näytölle ja samalla kirjaat huoltoon käytetyt varaosat ja tarvikkeet.

Kytke toimittajasi kiinteäksi osaksi verkostoasi

+ Lue lisää

Yhdistä toimittajasi saumattomasti verkostoosi: anna toimittajan yhteyshenkilöille suora pääsy heidän yritykselleen kohdistettuihin ostotilauksiin. Palvelun kautta hän voi vahvistaa, toimittaa ja jälkitoimittaa tilaukset. Näin varmistat, että toimittajan suuntaan kulkevat aina ajantasaiset ja oikeat dokumentit ja esimerkiksi työpiirustukset. Voit myös seurata toimittajasi toimitusvarmuutta.

Tutustu Lemonsoftin logistiikan toiminnallisuuksiin

Ota logistiikan toimintoja käyttöön tarpeesi mukaan ja jaa tietoa organisaatiossasi niille henkilöille, jotka niitä tarvitsevat. Logistiikan työkalut yhdistyvät saumattomasti muihin toiminnanohjauksen osa-alueisiin Lemonsoft ERP:ssä.

Tutustu kattaviin logistiikan toiminnallisuuksiin tarkemmin ohjelmakohtaisissa kuvauksissamme:

Esimerkki digitaalisesta toiminnanohjauksesta Lemonsoft-ERP:llä:

Vastaanotat tilauksia joko verkkokaupasta tai tilaussanomilla.

Sanomilla välität toimitusluvan ulkoiselle varastopalvelulle.

Varastopalvelu toimittaa tuotteet asiakkaillesi.

Näin saldosi pysyvät ajan tasalla ja laskutuskin hoituu sähköisesti – ja sinulle jää aikaa toiminnan kehittämiseen ja henkilökohtaiseen palveluun

Digitalisoi tietovirrat ja tehosta toimintaa Lemonsoft ERP:llä

Logistiikan toiminnallisuutemme ovat kiinteä osa Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmää. Saat kattavat työkalut materiaalivirtojen ja logistiikkaketjun hallintaan - niin kotimaassa kuin ulkomailla.
Toiminnallisuutta laajennat helposti aktivoimalla tarvittavat lisenssit. Tuki ja palvelu ovat lähellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelimemme ovat Euroopan parhaimmassa konesalissa.

Luo pohja kasvullesi nykyaikaisella toiminnanohjauksella – lataa investoijan opas

Nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä tehostaa yrityksesi toimintaa ja luo pohjan liiketoiminnan kasvulle, mutta kannattaako investointi? Lataa opas, joka auttaa arvioimaan investoinnin kannattavuutta ja laskemaan yrityksesi investoinnin takaisinmaksuajan.

Lataa opas


Tehdään materiaalivirtojen hallinnasta entistä sujuvampaa

Siirrä kanssamme koko logistiikkaketjun hallinta yhteen järjestelmään. Asiantuntijamme auttaa kartoittamaan tarpeenne ja suunnittelemaan siirtymänne Lemonsoftin ratkaisuihin.

Varaa aika niin keskustellaan vaihdon eduista juuri teidän yrityksellenne!

Jarkko Rajala

Myyntipäällikkö

043 824 4629

sähköposti

Autan mielelläni yrityksesi toiminnanohjauksen kehittämisessä, joko kokonaisratkaisuna tai joustavasti juuri sen kokoisena digitalisaatiohankkeena, kun on tarpeen.

Varaa aika