Lemonsoft Logistiikka sisältää monipuoliset ja laajat toiminnot yrityksesi materiaalivirtojen ja logistiikkaketjun hallintaan. Tehokkuus ja toiminnan läpinäkyvyys paranee, kun osto-, myynti- ja huoltotoiminnot sekä sisälogistiikan ja toimitusten hallinta on samassa järjestelmässä.

Tehokkaan logistiikan edut

Hyvän asiakaspalvelun merkitys yrityksen kilpailutekijänä korostuu koko ajan enemmän. Hyvää asiakaspalvelua ovat logistiikan näkökulmasta oikea-aikaiset ja –määräiset toimitukset. Hyvä toimitusvarmuus ja virheettömyys yhdistettynä tavoitteeseen varastoon sitoutuneen pääoman pienentämisestä ja matalammista logistiikkakustannuksista asettaa ristiriitaisia tavoitteita, joihin päästäkseen yrityksen prosessien ja työkalujen on oltava ajan tasalla.

Lemonsoft logistiikan avulla luot edellytykset yrityksesi tuottavuuden ja asiakastyytyväisyyden parantamiselle. Asiakkaasi voivat tehdä tilaukset sähköisesti ja logistiset toiminnot on helppo liittää yhteistyökumppaneittesi järjestelmiin. Asiakaspalvelu parantuu, kun toimitukset ovat oikea-aikaisia ja tapahtumaketjujen aukottomuus ja jäljitettävyys antaa hyvät edellytykset toiminnan tehostamiselle ja kehittämiselle.

Monikanavaisuus on myös tärkeä logistiikan kilpailutekijä. Lemonsoft tarjoaa toimivat ratkaisut myös verkkokauppaan ja asiakaskohtaisiin tilausportaaleihin.

Logistiikka on osa Lemonsoft-toiminnanohjausjärjestelmää. Voit ottaa sen käyttöön itsenäisenä osana tai yhdistää muihin yrityksellesi tarpeellisiin toiminnanohjauksen osa-alueisiin.

Tehokkaan logistiikan hyödyt

Varastoon sitoutunut pääoma pienenee ja palvelukyky paranee

Tiedät koko ajan, mitä varastossasi on ja mitä sinne on tulossa. Näet kaikkien tuotteiden kiertonopeudet ja voit luokitella niitä. Tiedät myös tuotteiden sarja- tai eränumerot ja voit hallita kokolajitelmat.

Oikea-aikaiset hankinnat oikeaan tietoon perustuen

Kun ostamisen työkalut seuraavat reaaliaikaisesti varastosaldoja ja –ennusteita, voit optimoida tilausmäärät ja toimitusajat.

Jälkimarkkinointi kilpailutekijäksi

Aftersales-liiketoiminta näyttelee yhä suurempaa roolia. Voit rakentaa uutta liiketoimintaa huoltotoimintojen avulla ja kampanjoida asiakkaille tuote- ja palvelulähtöisesti.

Asiakas- ja tilauskohtaiset tuotekonfiguraatiot

Kaikessa toiminnassa mennään kohti yhden kappaleen eräkokoa. Voit konfiguroida tuotteet, paketit ja rakenteet tilauskohtaisesti. Asiakkaasi saa aina tarpeidensa mukaisen ratkaisun tilauskohtaisesti.

Saumattomat yhteydet asiakkaisiin ja viranomaisiin

Monikanavaisuus on tämän päivän normi. Yrityksesi pitää olla tavoitettavissa 24/7. Lemonsoft tarjoaa ratkaisut niin LemonShop-verkkokauppaan kuin asiakaskohtaisiin tilausportaaleihinkin. EDI/OVT-yhteyksien avulla hallitset sanomavälityksen keskusliikkeiden kanssa ja Intrastat-tullausilmoitukset teet myös kätevästi suoraan järjestelmästä.

Kattavat toiminnot yrityksesi koko logistiikan ohjaamiseen

Lemonsoftin logistiikka sisältää laajat toiminnot, joilla hallitset koko yrityksesi logistiikan. Eri toimintoja voit ottaa käyttöösi oman tarpeesi mukaan.  Varastonhallinta, tuoterakenteet ja –paketit, myynti- ja ostotilaukset muodostavat ydintoiminnot. Toimintoja voit laajentaa tarpeesi mukaan esimerkiksi vuokraustoiminnoilla, kokolajitelmilla tai tuotekonfiguraattorilla. Huoltotoimintaa hallitset huoltotyöt-sovelluksen avulla ja vientiyritysten Intrastat-ilmoitus tullille liikkuu sähköisesti. Toimituksien laatua ja toimitusvarmuutta voit seurata pokkeamien käsittelyn kautta. OVT/EDI-yhteydet sekä sähköiset kuljetustilaukset ovat myös osa kokonaisuutta. Asiakkaasi ja toimittajasi kytket kiinteäksi osaksi verkostoa Omatilauksen ja Omahankinnan avulla.


LOGISTIIKKAKESKUS / VARASTONHALLINTA

Logistiikkakeskuksessa näet yhdellä silmäyksellä kaiken varastonhallintaan liittyvän. Varastonhallinta tukee esimerkiksi monivarastoa ja dynaamisia hyllypaikkoja. Ohjelma tukee myös useita eri yksiköitä ja tuotekoodeja. Hinnastokäsittely on laaja, voit luoda hinnastoja tarpeesi mukaan. Myös sarja- ja eränumerokäsittely on osana ratkaisua, samoin kuin erilaisten dokumenttien ja linkkien lisäys tuotteille.

LAATUTOIMINNOT

Laadunvalvonnan avulla käsittelet reklamaatiot ja sisäiset laatupoikkeamat yhdessä paikassa. Saat selkeän kuvan tilanteesta kokonaisuutena tai vaikkapa asiakkaittaittain. Poikkeamat voit kohdistaa sarjanumeron tarkkuudella. Kattavan seurannan avulla voit seurata trendejä ja kehittää toimintaa systemaattisesti oikean tiedon perusteella.OSTOTILAUSKESKUS JA OSTOTOIMINNOT

Ostotilauskeskuksessa seuraat kokonaisvaltaisesti ostoja. Näet yhdellä silmäyksellä kaikki eri vaiheessa olevat ostotilaukset. Ostotilaukset voit lähettää toimittajille sähköisesti EDI-sanomina tai LemonHubin kautta. LemonHub yhdistää sinut ja Lemonsoftia käyttävät toimittajasi kiinteästi ja veloituksetta. Ostot tukevat myös laajasti erilaisia toimittajahinnastoja.

MYYNTITILAUSKESKUS JA MYYNTITILAUKSET

Myyntitilauskeskuksessa saat kokonaisnäkymän tilauksiin liittyen yhdessä paikassa.

Myyntitilausten käsittelyssä on laajat toiminnot hintoihin liittyen ja voit hyödyntää valmiita tuotepaketteja tai konfiguroida tuoteet tilauskohtaisesti. Myös vuokratuotteiden käsittely onnistuu. Myyntitilaukset voit kirjata itse tai lukea järjestelmään EDI-sanomina tai toimittajaportaalista. Myös integroitu kauppapaikka, esimerkiksi LemonShop, tuottaa tilaukset suoraan järjestelmään. LemonHubin avulla välität tilauksia tytäryritysten välillä ja Lemonsoftia käyttävien asiakkaittesi välillä veloituksetta. Lue lisää LemonHubista »

Tilaukset toimitat yksinkertaisimmillaan yhdellä klikkauksella ja voit tehdä kuljetustilaukset sähköisesti välittäjästä riippumatta. Ohjelma laskee kolli- ja painotiedot automaattisesti. Rahtiliikkeen valintaan voit käyttää Lemonsoftin optimaalinen kuljetusvalinta toimintoa.

Toimituksen jälkeen voit laskuttaa tilaukset sovitun laskutusrytmin mukaan myös automaattisesti. Lue automatisoinnista tarkemmin » Projektitoimitukset voit luonnollisesti laskuttaa maksuposteina.HUOLTOTOIMINNOT

Lemonsoft-huoltotyöt tarjoaa kokonaisvaltaisen työkalun huoltotöiden hallintaan. Ohjelma on suunniteltu kaikile huoltotöitä tekeville yrityksille. Ratkaisun avulla kirjaat huoltokutsut, hallitset työjonon ja resursoinnin, seurannan ja laskutuksen yhdestä paikasta. Voit myös seurata huoltohistoriaa ja aikatauluttaa esim. määräaikaishuoltoja käytön tai ajankohdan mukaan.

Tehtyihin toimenpiteisiin pyydät asiakkaalta allekirjoituksen suoraan älypuhelinen näytölle ja samalla kirjata myös huoltoon käytetyt varaosat ja tarvikkeet.

OMAHANKINTA

Lemonsoft omahankinta yhdistää sinut ja toimittajasi saumattomasti. Omahankinnan avulla annat toimittajan yhteyshenkilöille suoran pääsyn heidän yritykselleen kohdistettuihin ostotilauksiin. Palvelun kautta toimittaja voi vahvistaa, toimittaa ja jälkitoimittaa tilaukset. Toimittajan suuntaan kulkevat aina ajantasaiset ja oikeat dokumentit ja esimerkisi työpiirustukset. Omahankinnan kautta voit myös seurata toimittajasi toimitusvarmuutta.