Lemonsoft Myyntitilaus -ohjelman avulla käsittelet sisään tulevat tilaukset. Sen avulla voit lukea myyntitilaukset sähköisesti EDI-sanomasta, toimittajaportaalista tai verkkokaupasta. Halutessasi voit syöttää tiedot myös manuaalisesti. Tilausten hallinnointi on monipuolista ja toimitusketjun digitalisointi on helppoa tilauksen vastaanotosta kuljetustilauksiin.


Kuva: Myyntitilauskeskus kokoaa yhteen näkymään myyntitilauksiin liittyvät tiedot

Myyntilauskeskus - kokonaiskuva yhdessä näkymässä

Myyntitilauskeskus antaa kokonaiskuvan tilauskannasta. Näet eri vaiheissa olevat tilaukset loogisesti ryhmiteltyinä ja värikoodatut symbolit kertovat tilauksen tilan.

Tilausseurannan avulla voit tarkastella tilauksia eri näkökulmista. Näet erikseen jälkitoimitukset ja ne tilaukset, joille ei ole tilattu materiaaleja. Voit myös tehdä kuormasuunnittelua jakamalla tilaukset eri kuljettajille. Seurannan voit tehdä tilaustason lisäksi myös rivitasolla.

Sähköistä tilaukset, minimoi manuaalinen työ

Asiakkaasi voivat tehdä tilaukset sähköisesti EDI-sanomien avulla ja tilausportaalin tai kauppapaikan kautta. Mikäli asiakkaallasi on käytössä toimittajaportaali, voit myös lukea tilaukset sieltä suoraan järjestelmään.

Jos asiakkaasi käyttää Lemonsoftia, voi hän tehdä tilauksen LemonHubin avulla veloituksetta. Sen avulla asiakkaasi kirjaavat ostotilauksen omaan järjestelmään, joka tulee sinulle myyntitilauksena. Lisäksi vahvistukset näistä menevät automaattisesti. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen mahdollisten tytäryhtiöidesi välillä.


Kuva: LemonHub automatisoi mm. tilausliikenteen. Lue tarkemmin www.lemonhub.fi

Kuva: Myyntitilauksen kirjaaminen

Käsittele tilauksia monipuolisesti

Tilauslajien avulla käsittelet ja ohjaat eri tyyppisiä tilauksia helposti. Kun syötät tilausrivejä, niin apunasi ovat esim. monipuolinen nimikelista ja tuoterakennepaketit. Voit myös kirjoittaa riveille asiakaskohtaisia tai sisäisiä tekstejä, kuten erityisiä tilauksen käsittelyyn liittyviä ohjeita. Hinnat ja muut ehdot tulevat asiakas- ja nimiketiedoista automaattisesti oikein.

Lemonsoft Myyntitilaus -ratkaisu näyttää myös kokonaissumman, katteen ja kateprosentin niin rivi- kuin tilaustasollakin.


Automatiikka apunasi

Automatisoinnin avulla helpotat monia rutiineja ja vähennät muistinvaraista työtä.

Tilausvahvistusten automatiikan voit määritellä tilauslajikohtaisesti. Tallennettuasi tilauksen, tilausvahvistus voi lähteä asiakkaalle automaattisesti. Vastaavasti, jos tilaukseen tulee muutoksia, niistä voidaan lähettää asiakkaalle tieto automaattisesti tai myyjän kautta hyväksyttynä. Luonnollisesti manuaalinen tilausvahvistus on tuettu.

Voit hyödyntää sitä myös sisäisesti tuotannon ja myyjän väliseen kommunikointiin. Mikäli tuotantotyö tulee myöhästymään, voi tuotantopäällikkö muuttaa toimitusajan. Myyjä saa tästä tiedon ja voi kommunikoida muutoksen asiakkaalle. Vastaavasti jos tilaukselle kytketty ostotapahtuma tulee myöhästymään, saa myyjä tästäkin tiedon.

Automatisointia auttaa myös laskutuksessa. Tarkistat vain lähtevät laskut ennen lähettämistä. Voit laskuttaa tilaukset toimituksen jälkeen joko heti tai toimituksen yhteydessä annetun laskutusluvan mukaisesti. Määrittelemällä asiakkaille laskurytmin tietyille päiville saat automatisoitua laskutusluvan. Koontilaskutuksen voit myös määritellä asiakaskohtaisesti ja laajemmat projektit voit laskuttaa maksuposteina. Voit myös määritellä tilauksesta ennakkolaskun, joka lähtee laskutukseen ennen toimituksia.

Automatisoinin etuja voit käyttää myös laajemmin. Erilaisista mahdollisuuksista voit lukea tarkemmin tästä.

Toimita tilaukset tehokkaasti

Yksinkertaisimmillaan toimitat tilauksen yhdellä klikkauksella.

Toimituksessa voit hyödyntää myös varastokeräilyä, jolloin keräilijät keräävät tilaukset ja toimituksessa ehdotetaan kerättyjä määriä sekä mahdollisia sarja- tai eränumeroita. Voit myös lavoittaa tuotteet erilaisiin kuljetuspakkauksiin, koska lavalla voi olla myös alilavoja. Tällä tavoin vastaanottaja näkee heti toimitusdokumentista missä lavalla mikäkin tuote on.

Toimituksen yhteydessä saat tulostettua toimitusdokumentit ja muodostat mahdollisen sähköisen kuljetus- tai toimitussanoman. Halutessasi voit ottaa vastaanottajalta kuittauksen toimituksen vastaanotosta suoraan järjestelmään.


Kuva: LemonOnlinen tilauksen hyväksyntäkuittaus

Optimoi ja sähköistä kuljetustilaukset

Toimitettuasi tilaukset, toimituksen kuljetuksen tilaaminen on helpointa sähköisesti. Myyntitilauksen toimitustavan avulla voit ohjata kuljetussanomien muodostusta. Sähköisillä sanomilla välität kuljetusyhtiölle tiedot rahdista.

Syötät vain tilauksen normaalisti, valitset parhaimman toimitustavan, pakkaat eli lavoitat tilauksen. Ohjelma laskee kolli- ja painotiedot automaattisesti. Tilauksen toimituksen yhteydessä kuljetustilaussanoma lähtee automaattisesti.

Käyttäessäsi sähköisiä sanomia voit aina luottaa että pakettikortit, rahtikirjat, VAK-liitteet, lähetelistat ja muut omat dokumenttitarpeesi voidaan tulostaa ohjelman avulla jokaiselle lähetyksellesi. Lisäksi jokainen lähetyksesi on sähköinen, jolloin valitsemasi kuljetusliike saa aina lähetyksen tiedot sähköisesti heidän sanomastandardejaan täydellisesti kunnioittaen.

Rahtiliikkeen valintaan voit käyttää Lemonsoftin optimaalinen kuljetusvalinta toimintoa.


Rajapinnat

Voit viedä tilauksia XML-tiedostoon tai siirtää tai kopioida tilauksen myös toiseen yritykseen. Tilauksen tuonnin voit tehdä useasta eri muodosta.

EDI-yhteyksillä saat tilaukset sisään, lähetät vahvistukset sekä toimitussanomat.

Palvelurajapinnan (webservice) avulla voit kirjoittaa kauppapaikasta tulevat tilaukset suoraan Lemonsoftiin reaaliajassa.


Kuva: Esimerkki johdon raporttien myyntitilausmittarista.

Raportit

Lemonsoft Myyntitilaus -ohjelma sisältää laajat raportoinnin työkalut monipuolisilla rajaustekijöillä. Vakiotoimitukseen kuuluu myös laaja valikoima erilaisia lomakkeita ja tarroja. Raporteista voit lukea tarkemmin tästä [johdon raportit].

Vakiotoimitukseen

Esimerkkejä raporteista:

 • Tilauspäiväkirja, sisään tullut kauppa
 • Tarvelista
 • Tilauskanta, tilauskannan arvo
 • Toimituspäiväkirja
 • Toimitusvarmuus
 • Laskuttamattomat tilaukset

Esimerkkejä lomakkeista:

 • Työmääräin
 • Tilausvahvistus, keräys- ja toimituslähete
 • Osatoimitus ja koontilähetteet
 • Rahtikirja
 • Lavalaput, SSCC-kollilaput
 • Postiosoitekortit
 • Matkahuolto, pakettikortti
 • Tuotetarrat
 • Proforma
 • Sähköiset kuljetussanomat tarjoavat kattavat toimituslomakkeet