Lemonsoft Ostotilaus -ohjelman avulla ohjaat hankintojasi ja nostat ostotoiminnan aivan uudelle tasolle. Ratkaisu tehostaa prosesseja sähköistämällä tilaustenkäsittelyn EDI-sanomien tai LemonHubin avulla. Voit myös automatisoida toimintoja. Lisäksi kattavat työkalut auttavat sinua ostamaan oikein, oikea-aikaisesti ja oikeilla määrillä. Tämän seurauksena yrityksesi palvelutaso paranee ja ostoihin sitoutunut pääoma pienenee.


Kuva: Ostotilauskeskus on ostajan näkymä kaikkiin ostotilauksiin.

Ostotilauskeskus - kaikki olennainen yhdessä paikassa

Ostotilauskeskus kokoaa yhteen kaiken ostoihin liittyvän tiedon. Näet yhdestä paikasta eri vaiheissa olevat tilaukset loogisesti ryhmiteltynä.

Ostotilaukset voit muodostaa myyntitilaukselta, projektilta, tuotannon tarpeista tai hälytysrajan alittavista tuotteista. Luonnollisesti voit kirjata ostotilauksen myös manuaalisesti, jolloin käytössäsi on useita syöttämistä nopeuttavia aputoimintoja. Toimituksen voit ohjata suoraan asiakkaallesi.


Sähköistä tilaukset

Ostotilaukset voit lähettää toimittajille ja alihankkijoille sähköisesti EDI-sanomien tai LemonHubin avulla.

Jos toimittajasi käyttää Lemonsoftia, voi hän vastaanottaa ostotilauksen LemonHubin avulla veloituksetta. Saat myös vahvistukset toimittajalta automaattisesti suoraan järjestelmään.


KUVA: Ostotilauksen voit saavuttaa tilauksen kerralla tai osissa. Hyllytyksen voit tehdä samalla kerralla tai myöhemmin.

Ostotyökalun avulla automatisoit ostot

Ostotyökalu on tehokas ja monipuolinen työkalu ostojen automatisointiin. Ohjelma kertoo hälytysrajan alittavat tuotteet ja voit tehdä niistä ostoehdotukset automaattisesti. Näet myös tuotteiden kulutuksen trendikäyrän ja voit tehdä ostoja ennusteen perusteella. Toimittajaehdotuksen voit valita erilaisilla kriteereillä, esimerkiksi halvimman hinnan mukaan.

Monikoodisuus mahdollistaa sen että voit käyttää tilauksilla toimittajan koodeja.

Ostotilauksen saapuminen päivittää varastosaldot ja hinnat. Hintoja voit kuitenkin korjata myöhemmin kohdistamalla saapuneen ostolaskun ostotilaukselle. Erilliset rahti- ym. laskut voit kohdistaa saapumiserälle. Vaihtoehtona ratkaisuna voit hyödyntää kulukerrointa, joka nostaa hintoja huomioiden hankintahinnan lisäksi toimitus- ja muita kuluja.


Rajapinnat

Voit viedä tilauksia XML-tiedostoon. Voit myös tuoda ostotilaukset XML-tiedostosta.

Palvelurajapinnan (webservice) avulla voit kirjoittaa ostotilaukset suoraan Lemonsoftiin reaaliajassa.

Omahankinta tehostaa alihankintaostoja

Lemonsoft Omahankinnan avulla jaat tärkeimmille kumppaneillesi oman näkymän suoraan Lemonsoft-ohjelmaan. Sen kautta kohdistat tilaukset dokumentteineen ja liitteineen suoraan verkostosi yrityksille. Tämä parantaa toimitusketjun läpinäkyvyyttä ja samalla tehostaa hankintaa. Voit myös seurata toimittajakohtaisia mittareita. Lue tarkemmin Omahankinnasta.


KUVA: Omahankinnan avulla seuraat verkostoasi helposti.

Kattava raportointi

Laajojen näkymien ja automatisoitujen toimintojen lisäksi on joskus tarpeellista myös tarkastella asioita raporttien kautta. Ostotilaukset sisältävät laajat raportit, jolloin esimerkkiraportteja voivat olla seuraavat:

  • Ostotilauskanta
  • Laskuttamattomat ostotilaukset
  • Ostotilauspäiväkirja
  • Toimituspäiväkirja
  • Toimitusvarmuus