Lemonsoft tuotannonohjaus -ohjelman avulla hyödynnät tehokkaasti yrityksesi koko tuotantokapasiteetin. Samalla voit paikallistaa tuotannon pullonkaulat ja kehittää toimintaa Lean-mallin mukaisesti. Kattavan kuormituksen seurannan ja jälkilaskelmien avulla näet heti, miten työt toteutuivat. Yhdellä ratkaisulla hoidat töiden järjestelyn, aikataulutuksen ja kuormituksen suunnittelun. Myös tuotantotöihin liittyvät materiaalivaraukset, ostot ja alihankinta voidaan ohjata tehokkaasti. Yksinkertaisen tuotannon hallitset helposti Kanban-työjonolla.

 


Kuva: Tuotannon Gantt-näkymän avulla suunnittelet ja kuormitat tuotantosi visuaalisesti

Ohjaa tuotantoa visuaalisesti

Lemonsoft Tuotannonohjaus -ratkaisu soveltuu varasto-, tilaus- ja projektiohjautuvaan tuotantoon sekä alihankintaan ja sopimusvalmistukseen. Uudet työt voit lisätä tuotantoon varastosta, ostotyökalusta, tuotantolistasta tai suoraan myyntitilaukselta.

Tuotannonsuunnittelun Gantt-näkymä visualisoi koko tuotannon työjonon. Yhdessä näkymässä näet kaikki tuotantokoneet selkeästi ryhmiteltynä. Voit myös valita vain haluamasi koneet. Koneiden kapasiteetti ja kuormitus näkyvät reaaliaikaisina, joten muutosten hallinta on helppoa ja vaikutukset näkyvät heti. Uudelleenajoitukset tai töiden siirrot teet helposti vetämällä työt haluamaasi kohtaan. Järjestelmä tukee myös automaattiajoitusta, jolloin muut työt ajoitetaan automaattisesti eteenpäin.

 

Työnumerokohtainen Gantt visualisoi tuotantotilanteen selkeästi

Voit puuttua poikkeamiin ja porautua esimerkiksi myyntitilaukselle tai työjonoon. Voit myös ajoittaa työn uudelleen.


Työnumerokohtainen Gantt visualisoi tuotantotilanteen selkeästi

Laajat, monitasoiset tuoterakenteet

Tuoterakenteen avulla määrittelet ja ohjaat, miten tuotteesi valmistetaan. Tuoterakenteen tasojen lukumäärää ei ole rajoitettu, joten valmistettava kokonaisuus voi koostua tuhansista raaka-aineista, komponenteista tai puolivalmisteista. Voit myös tuoda tuoterakenteet CAD-suunnitteluohjelmastasi valmiin rajapinnan avulla.


Tuotekonfiguraattori

Tuotekonfiguraattorin avulla rakennat asiakaskohtaisesti räätälöidyn tuotteen vaikkapa myyntivaiheessa. Tuote yksilöityy työnumeron avulla ja voit seurata yksilöllistä tuotetta tarjouksesta toimitukseen saakka. Työkohtaiseen rakenteeseen tekemäsi muutokset eivät kuitenkaan muuta vakiotuotetta.


Oikea-aikaiset materiaalihankinnat

Näet tuotannon materiaalivaraukset graafisesti. Materiaalivaraukset voidaan tehdä tuoterakenteiden perusteella tarjousvaiheessa, tilausvaiheessa tai kun siirrät työt tuotantoon. Varastotilanteen ja puuttuvat materiaalit näet reaaliaikaisesti, joten ostot voidaan suunnitella tehokkaasti.

Oikeat työt oikealle koneelle - tuotannon hienosuunnittelu

Tuotantoympäristö muuttuu jatkuvasti. Väliin tulee kiireellisiä töitä, ihmisiä sairastuu, koneet hajoavat, ja esimerkiksi raaka-aineet eivät saavukaan ajoissa. Nämä poikkeamat vaikuttavat töiden valmistumiseen ja aiheuttavat jatkuvaa tuotannonsuunnittelua. Helppokäyttöisessä hienosuunnittelu-näkymässä yksittäset työt näkyvät kortteina, joita on helppoa siirtää vaiheelta tai koneelta toiselle.

 


Kuva: Tuotannon hienosuunnittelun avulla käsittelet tuotannon arkipäivän rutiinit ja poikkeamat yhdessä näkymässä


Kuva: Visuaalisessa näkymässä näet kaikki koneet puumaisessa näkymässä ja voit seurata kuormitusta suhteessa kapasiteettiin

Kuva: Esimerkki yksittäisen työnumeron jälkilaskelmasta

Varmista kannattavuus jälkilaskelmien avulla

Jälkilaskelmien avulla seuraat kannattavuutta töittäin ja työnumeroittain, tuotteittain ja tuoteryhmittäin tai asiakkaittain ja asiakasryhmittäin. Työlle kohdistuneet kustannukset ovat työ- ja materiaalikustannuksia sekä alihankintakustannuksia.

Jälkilaskelmien perusteella näet, onko tarvetta hinnoittelumuutoksille tai että onko yksittäisessä työssä onnistuttu hyvin. Voit myös seurata kannattavuutta esimerkiksi asiakaskohtaisesti.


Tuotantokeskus

Tuotantokeskuksesta näet tuotannon kokonaistilanteen yhdellä silmäyksellä. Pääset myös porautumaan tietoihin tarkemmin. Tuotantokeskuksesta näet kaikki työn alla olevat työt, valmistuneet työt ja tuotantotilaukset. Mittareiden kautta näet esimerkiksi toimitusvarmuuden haluamallasi aikavälillä. Samasta paikasta näet myös tuotannon raportoidut poikkeamat.


Kanban-työjono

Kanban-työjono on käyttäjälle selkeä, helppo ja nopea työkalu tuotantotöiden kirjaamiseen. Vedä-pudota-tyyppiset toiminnot onnistuvat vaikka kännykällä, joilloin tuotantotapahtumien kirjaaminen on reaaliaikaista eikä pääse unohtumaan.

Työntekijän näkymä

Työntekijän näkymässä kaikki oleellinen tuotantoon liittyvä on tuotu tekijän ulottuville ”lattiatasolle”. Samasta näytöstä löytyvät tiedot tarvittavista materiaaleista ja työohjeet. Työn liitteiksi voidaan lisätä esim. työpiirustuksia tai muita valmistuksessa tarpeellisia dokumentteja.Laadunvalvonta

Laadunvalvonta on olennainen osa tuotannon seurantaa. Poikkeamien seuranta onnistuu helposti tuotantokeskuksen kautta. Poikkeamien kirjaaminen tapahtuu suoraan työntekijän näkymästä.

Omahankinta

Lemonsoft omahankinta yhdistää sinut ja alihankkijasi saumattomasti. Omahankinnan avulla annat toimittajan yhteyshenkilöille suoran pääsyn heidän yritykselleen kohdistettuihin ostotilauksiin. Palvelun kautta toimittaja voi vahvistaa, toimittaa ja jälkitoimittaa tilaukset. Alihankkijan suuntaan palvelun kautta kulkevat aina ajantasaiset ja oikeat työpiirustukset. Omahankinnan kautta voit myös seurata toimittajasi toimitusvarmuutta. Lue tarkemmin »