Lemonsoftin tuotannonohjaus tarjoaa tuotannonsuunnittelijalle visuaalisen työpöydän, joka tukee töiden järjestelyä, aikatauluttamista ja kuormituksen suunnittelua. Ohjelma ohjaa tuotannon jatkuvaan suunnitteluun, jolloin näet nopeasti mitä valmistuksessa tapahtuu ja mitä tulevaisuudessa pitäisi tapahtua.

GANTT – visuaalinen työpöytä

Tuotannonsuunnittelun gantt-näkymä visualisoi tuotannon työjonon. Voit aikatauluttaa töitä uudelleen raahaamalla ne hiirellä oikeaan kohtaan. Näet koneet ryhmiteltynä ja voit pitää näkyvillä vain valitsemasi koneet. Koneen kapasiteetin ja kuorman näet reaaliajassa. Aikaskaalan voit valita päivä-, tunti- tai minuuttitasolle.


Kuva: Tuotannonsuunnittelun päänäyttö

Kuva: Vaihelinkit, aikanäkymänä tunti

Värit kertovat onko työ menossa, keskeytetty vai vielä aloittamatta. Näet myös materiaalipuutteet ja myöhästymään tulevat työt. Näet työstä tarkemmat tiedot viemällä hiiren työn päälle. Pääset myös porautumaan työlle tai tilaukselle. Voit esittää töiden väliset suhteet työ- tai päätyötasolla.


Jatkuva suunnittelu / hienokuormitus (APS – Advanced Planning and Scheduling)

Tuotantoympäristö muuttuu jatkuvasti. Väliin tulee kiireellisiä töitä, ihmisiä sairastuu, koneet hajoavat, ja esimerkiksi raaka-aineet eivät saavukaan ajoissa. Nämä poikkeamat vaikuttavat töiden valmistumiseen ja aiheuttavat jatkuvaa tuotannonsuunnittelua. Tuotannonsuunnittelu tukee automaattiajoittamista. Kun siirrät työn jonkun muun työn etupuolelle, ohjelma siirtää automaattisesti muut työt eteenpäin.

Kuormituksen suunnittelu ja tasaus

Gantt-näyttö toimii myös visuaalisena hienokuormitusohjelmana.  Voit tasata koneiden kuormaa siirtämällä töitä vaihtokelpoisilta koneilta toisille.


Kuva: Esimerkki koneen K200 ylikuormasta.

Reaaliaikainen

Tuotannonsuunnittelu on osa Lemonsoftin kokonaisuutta. Tietoja ei tarvitse erikseen siirtää tai lukea. Kaikki Lemonsoftiin kirjatut tiedot ovat käytettävissä ilman eräajoja. Kun työntekijä omassa työjonossaan esimerkiksi keskeyttää työn konerikon vuoksi, muuttuu työ gantt-näytössä välittömästi punaiseksi.


Monipuolinen haku ja tiedon rajaus

Gantt-näyttö sisältää hyvät tiedon rajaustoiminnot. Voit rajata näkyviin yhden tehtaan tai osasto työt. Voit esittää työt prioriteetin tai tilan mukaan.