”LEMONSOFT MUKAUTUU YRITYKSEMME MUUTTUVIIN TARPEISIIN”

Mobisoft Oy on 1994 perustettu ohjelmistotalo, joka on erikoistunut langatonta tiedonsiirtoa hyödyntäviin liikennesovelluksiin. Yritys on keskittynyt tuottamaan kokonaisratkaisuja taksiyhtiöiden, kuntien ja kaupunkien sekä joukkoliikenneyritysten tarpeisiin. TaxiBook - taksien automaattinen ajovälitysjärjestelmä, on maailmanlaajuisesti käytössä yli 3500 autoilijalla. MobiRouter - kutsuohjatun joukkoliikenteen reititysjärjestelmä, on selkeä markkinajohtaja niin Suomessa kuin Englannissakin.

”Mobisoftissa oli aikaisemmin ostoreskontraohjelma, kirjanpito oli muuten tilitoimistossa. Vuoden 2006 alusta Mobisoftille siirtyi TeliaSoneran taksiliiketoiminta asiakkaineen. Aikaisemmin toimimme järjestelmätoimittajana TeliaSoneralle, jota myös laskutimme. Liiketoimintakaupan myötä meille oli tulossa satoja uusia asiakkaita suoraan laskutettaviksi ja samalla tuli myös tarve laskutusohjelmalle. Vuoden 2007 lopulla Mobisoftin osakekannan osti englantilainen Digital Dispatch Inc. Ltd ja tarvitsimme myös oman kirjanpito-ohjelmiston”, kertoo Riitta Hartikainen Mobisoft Oy:stä ja jatkaa: ”Aloimme kartoittaa pienempiä, pk-sektorille sopivia taloushallinnon ohjelmia, joissa olisi kuitenkin potentiaalia myös kasvavan yrityksen tarpeeseen. Seppo Kaile Ohjelma-Aitta Oy:stä esitteli silloin yhtenä vaihtoehtona uuden taloushallinto-ohjelmiston Lemonsoftin. Hinnoittelultaan ja toiminnallisuuksiltaan Lemonsoft oli pk-sektorin yritykselle sopiva. Vuonna 2010 Mobisoft Oy:n taloushallinnon henkilövahvuutta lisättiin ja kirjanpito palkanlaskentaa lukuunottamatta siirryttiin hoitamaan talon sisällä. Tämän jälkeen olemme laajentaneet Lemonsoftin taloushallinnon toimintoja, ottaneet käyttöön logistiikkaosion, uusimpana toiminnallisuutena CRM:n ja kehitystyö jatkuu…”

”Lemonsoftin käyttöönotto sujui varsin kivuttomasti. Jaakko Kairtamolta olemme saaneet apua aina tarvittaessa. Ohjelmistoa kehitetään koko ajan ja päivityksiä tulee noin neljä kertaa vuodessa – useampi kuin vuosipäivitys onkin mielestäni ehdottomasti hyvä asia. Uusia toiminnallisuuksia käyttöönottamalla saamme nopeutettua päivittäisiä rutiineja ja siten aikaa säästymään työntekijöille mielekkäämpiin ja yritykselle tuottavampiin työtehtäviin”, kertoo Riitta Hartikainen.

”Viime vuodet Mobisoft on elänyt taloushallinnonkin osalta melkoisessa myllerryksessä, sillä meistä on tullut osa kansainvälistä konsernia, jonka pääkonttori sijaitsee Vancouverissa. Pörssiyhtiön osana oleminen on tuonut uusia haasteita etenkin kuukausittaisen kirjanpidon ja raportoinnin osalta. Nyt kun nämä haasteet alkavat olla jo voiton puolella, on taas aika keskittyä kehittämään omia, sisäisiä toimintojamme ja miettiä, miten voimme palvella asiakkaitamme paremmin mm. verkkolaskun osalta. Lisäksi tavoitteenamme on panostaa koulutukseen, jotta osaisimme hyödyntää paremmin Lemonsoftissa käytössä olevia toiminnallisuuksia. Lemonsoftin järjestämät käyttäjäpäivät ovat myös hyvä juttu! Vastaavia, mutta vaikkapa vain taloushallintoon, logistiikkaan tai CRM:n keskittyviä tapahtumia voisi olla tulevaisuudessa, jolloin ehkä olisi enemmän aikaa keskittyä juurikin tietyn toiminnallisuuden käyttöön ja sitä kautta sen kehittämiseen yrityksen sisällä”, Riitta Hartikainen toteaa.

mobisoft

Mobisoft Oy

  • Ohjelmistotalo, joka on erikoistunut langatonta tiedonsiirtoa hyödyntäviin liikennesovelluksiin
  • Perustettu 1994
  • FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
    LUE MUITA LEMONSOFTIN REFERENSSEJÄ