”LEMONSOFT ON RATKAISSUT MONTA KÄYTÄNNÖN ONGELMAA”

Timaco Oy valmistaa CNC-koneistamalla korkeaa laatua sekä tarkkuutta vaativia pieniä- ja keskisuuria kappaleita metalliteollisuuden tarpeisiin. Yrityksen asiakkaita ovat arvostetut kotimaiset ja kansainväliset koneenrakennus- ja teknologia-alan yritykset. Iisalmessa sijaitseva Timaco Oy on perustettu vuonna 1996 ja se työllistää tällä hetkellä 67 henkilöä.

Timaco Oy:ssä on luotettu Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmään jo vuodesta 2011. Toimitusjohtaja Jouko Tiainen kertoo, että ennen Lemonsoftia käytössä olleesta ERP-järjestelmästä puuttui toiminnanohjauksen moduli. ”Toiminta rupesi olemaan niin isolla volyymilla, että oli pakko tehdä jotain, saadaksemme tilanteen hallintaan. Päätimme näin ollen ottaa uuden paremman järjestelmän tilalle.” Timaco Oy:ssä kilpailutettiin uutta ERP-hankintaa varten viisi järjestelmää. Jouko Tiainen kertoo vakuuttuneensa Lemonsoftin positiivisesta otteesta sekä soveltuvuudesta Timacon tarpeisiin.

”Timacon kilpailuvaltteina ovat tietynlainen ketteryys, joustava ja nopea reagointi asioihin sekä tietysti ammattitaito. Meillä on osaava henkilöstö ja olemme investoineet paljon koneisiin. Prosessimme on hyvin turvattu, ettei toimintaan tulisi keskeytyksiä aiemmin tehdyistä virheistä. ” Lemonsoft toimii Tiaisen mukaan tällä hetkellä keskeisenä osana Timacon arkea. ”Lemonsoft on ratkaissut monta käytännön ongelmaa: Meillä on säästynyt henkilöstöresursseja ja virheet ovat vähentyneet. Olemme myös pystyneet vapauttamaan työvoimaa firman sisällä muihin toimintoihin. Esimerkiksi Lemonin automaattiset ostotilaukset on näppärä ominaisuus. Kun viimeinen koneistusvaihe on tehty, laitamme vain raksin ruutuun ja ohjelma tekee meille automaattisesti ostotilauksen seuraavasta alihankintavaiheesta. Tämä oli meille aiemmin työllistävä vaihe tehdä manuaalisesti.”

Tällä hetkellä jatkuva kasvu pitää yrityksen kiireisenä. Timaco Oy:n suorat asiakkaat sijaitsevat kotimaassa – näistä tärkein on paikallinen Ponsse Oyj. Jouko Tiainen kertoo, että Lemonsoftia on jalostettu keskeisimmän asiakkaan suuntaan, jolloin tilaukset tulevat suoraan järjestelmään. Myös systemaattinen laadunseuranta tukee osaltaan yhteistyötä asiakkaiden kanssa: ”Tämä toimii hyvin ja voimme heti käsitellä asiat asiakkaan kanssa palavereissa dokumenttien ja syykoodien avulla.”

Toimitusjohtaja Jouko Tiaisen mukaan yhteistyö Lemonsoftin kanssa on yleisesti ottaen sujunut hyvin ja myös järjestelmätoimittajalta toivottuja kehitysaiheita on mennyt eteenpäin. ”Reagointi palvelupyyntöihimme on ollut kiitettävää ja Lemonin Helpdeskistä meillä ei ole siitä yhtään negatiivista kokemusta. Mikäli tulee ongelmia, tuntuu että Lemonsoft haluaa ratkaista ne pian. Usein jopa samana päivänä.”

timaco

Timaco Oy

  • Valmistaa CNC-koneistamalla pieniä- ja keskisuuria kappaleita metalliteollisuuden tarpeisiin
  • Perustettu 1996
  • Työllistää 67 henkilöä
FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
LUE MUITA LEMONSOFTIN REFERENSSEJÄ