Lemonsoft teettää henkilöstöllään säännöllisiä henkilöstökyselyjä. Kyselyjen tarkoitus on kartoittaa henkilöstön hyvinvointia sekä työnantajan onnistumisia ja kehityskohteita. Yksi kyselyissä useimmin esiin nousevista asioista on työn vaihtelevuus ja mielenkiintoisuus, josta Lemonsoft saa tasaisesti kiitosta.

– Mikäli työntekijä on kiinnostunut uusista haasteista, toiseen rooliin siirtyminen on meillä sujuvaa. Myös työnantaja kartoittaa henkilöstön toimenkuvia ja tarjoaa mahdollisuuksia muutoksiin. Asiantuntemus kasvaa valtavasti, kun sitä saa hyödyntää saman talon sisällä toisessa tehtävässä, kertoo henkilöstöpäällikkö Mari Alahuhtala.

Lemonsoft tarjoaa mahdollisuuden myös oman roolin sisällä kehittymiseen muun muassa erilaisilla koulutuksilla. Näin oman asiantuntijuuden kartuttaminen mahdollistetaan kaikille riippumatta siitä, onko työntekijän haaveissa vaihteleva urapolku vai tietty toimenkuva.

Työn ja vapaa-ajan tasapaino tukee työhyvinvointia

Toinen henkilöstökyselyiden tuloksissa kautta linjan esiin nousevista asioista on työn ja vapaa-ajan yhdistäminen. Lemonsoftilla on käytössä työskentelyn hybridimalli laajoilla etätyöoikeuksilla. Erilaisilla joustoilla pyritään tukemaan sitä, että työntekijät voivat tarvittaessa esimerkiksi katkaista työpäivänsä tai muuttaa sen aloitus- tai lopetusaikaa.

– Työelämän ja vapaa-ajan tulee olla tasapainossa. Haluamme, että niiden yhdistäminen toisiinsa on mahdollisimman vaivatonta. Henkilökohtaisen elämän velvoitteiden hoitaminen ei saa vaatia kohtuuttoman suuria järjestelyjä.

Lemonsoft tukee henkilöstönsä hyvinvointia myös laajennetulla työterveydellä, joka tarjoaa sairauksien hoitamisen lisäksi ennaltaehkäisevää työterveyshoitoa. Fyysisestä terveydestä huolehditaan lisäksi Smartumin liikunta- ja kulttuuriedulla, jota työntekijöille tarjotaan maksimimäärät puolivuosittain.

– Eduissa pyrimme pitämään huolta toimipisteidemme välisestä tasa-arvosta. Edut tulee voida hyödyntää jokaisella paikkakunnalla. Pyrimme myös kuulemaan henkilöstömme toiveita niiden suhteen.

Lemonsoftilla työskentelyn suurimmat hyödyt näkyvät arjessa

Lemonsoftilla kehuja kerää myös yrityksen loma-asunto Villa Lemon, joka sijaitsee Espanjan Fuengirolassa. Jokaisella työntekijällä on asuntoon viikon vuosittainen käyttöoikeus. Osa pitää Espanjassa viikon workcationin, osa pyhittää ajan perheen kanssa lomailulle.

– Loma-asunto herättää aina myönteistä kiinnostusta ja tarjoaa kaivattua vaihtelua arkeen.

Lemonsoftilla työskentelyn suurimmat hyödyt ovat kuitenkin ne, jotka toteutuvat työelämän arjessa. Niihin lukeutuvat aiemmin kuvailtujen lisäksi kilpailukykyinen ja oikeudenmukainen palkkaus sekä muun muassa tasaisesti esitetyt kiitokset.

– Tarjoamme pienimuotoisen kiitoksen aina, kun henkilö työskentelee jollain saralla yli odotusten. Henkilöstö voi myös vinkata työkaverista, joka on heidän mielestään ansainnut muistamisen. Kaikki suuret ja pienemmät asiat yhdessä johtavat siihen kokonaisvaltaiseen työhyvinvointiin, jonka haluamme henkilöstölle mahdollistaa. Henkilöstökyselyistä olemme saaneet iloksemme huomata, että työntekijöille merkityksellisimmät asiat todella toteutuvat Lemonsoftilla.