Veera Pukkinen Laadunvarmistaja

Konkreettinen kokemus asiakkaiden arjesta tukee laadunvarmistajan työtä


Lemonsoft Oy:n Vaasan toimipisteessä työskentelevä QA Veera Pukkinen on ollut mukana yrityksessä jo yli seitsemän vuotta. Alun perin helpdeskin ensimmäisten työntekijöiden joukossa aloittanut Pukkinen ei hakeutunut tietoisesti nimenomaan IT-alalle. Vuonna 2009 valmistunut tradenomi kiinnostui ennen kaikkea mahdollisuudesta päästä tekemään Lemonsoftilla asiakaspalvelutyötä, josta hänellä oli jo aiemmin kokemusta.  Opiskelujen ohella työkokemusta oli karttunut mm. seinäjokelaisesta vaateliikkeestä useamman vuoden ajalta.

Lemonsoftin asiakaspalvelutyössä oppii eturivipaikalla paljon ohjelmasta sekä asiakkaista. Myöhemmin tästä tietotaidosta oli hyötyä myös kouluttajan työssä, johon Veera myöhemmin siirtyi. ”Asiakaspalvelutyössä ja kouluttajan tehtävissä oppi hyvin käytännön puolta, kuinka asiakkaat oikeasti käyttävät ohjelmaa. Ilman tuota kokemusta ei ehkä pystyisi QA:n työtä kunnolla tekemään, sillä tehtävässä on tunnettava myös käytännön puoli asioista.”, Pukkinen kertoo.

Vuonna 2014 Veeralle avautui tilaisuus siirtyä kouluttajasta QA:n tehtäviiin. Uusien haasteiden lisäksi QA:n roolissa kiinnosti elämäntilanteen myötä mahdollisuus vaihtaa liikkuva kouluttajan työ yhteen toimipisteeseen.  QA eli quality assurer -tehtävissä varmistetaan tuotteeseen tehdyn muutoksen, korjauksen tai uuden ominaisuuden toimivuus. Yhteistyötä tehdään koko tiimin, erityisesti ohjelmoijien kanssa. Muokkauksia tehdään niin kauan, että paketti on toimiva, jotta mahdolliset virheet eivät etene asiakkaille asti. Muutokset palvelevat parhaiten, kun asiakkaat tietävät mitä ominaisuutta muokkaus koskee. Näin ollen merkittävä osa Pukkisen työnkuvaa onkin ohjeiden kirjoittaminen.

Veera pitää työssään erityisesti sen itsenäisyydestä ja mahdollisuudesta suunnitella oman työpäivän sisältöä. Työ on myös sopivan haastavaa, kaikkea ei voi vielä tietää ja ala on todella nopeasti kehittyvä: ”Koko ajan tulee uutta, eikä voi tulla sellaista tunnetta, että nyt tiedän ja osaan kaiken.”  Mielenkiintoisena haasteena Pukkinen mainitsee myös asiakkaiden aloihin liittyvän substanssiosaamisen tarpeen. Etenkin kirjanpidossa ja taloushallinnossa on paljon lainalaisuuksia, joiden tuntemisesta on ohjelmistokehityksessä hyötyä. Esimerkiksi tällä hetkellä ajankohtainen tulorekisterihanke ja siihen tehtävät määrittelyt tuovat oman lisänsä QA:n työpäiviin. Selkeä vastuunjako tehtävissä auttaa päivittäisissä tilanteissa, kun tietää ketä voi konsultoida missäkin asiassa. ”Tilanne missä kaikki tekisivät kaikkea ei toimisi tämän kokoisessa talossa.”

Vuonna 2010 Lemonsoftille tullut Veera Pukkinen on saanut huomata lähes kahdeksassa vuodessa alan ja yrityksen kasvun. Kun työkavereita alkaa olla lähemmäs sata, ei kaikkiin ehdi tutustua enää henkilökohtaisesti. Veera huomioi yrityksen kuitenkin pysyneen vauhdin tahdissa: ”On ollut mukava huomata, että vaikka Lemonsoft on kasvanut paljon vuosien varrella, huolehditaan täällä edelleen henkilöstön hyvinvoinnista. ” Työntekijän viihtymisen taustalla on monia tekijöitä: ”Lemonsoftilla on todella hyvät henkilöstöedut. Täällä on mahdollista edetä urallansa ja vaikuttaa työnkuvaansa, mikäli on tiettyjä intressejä. Etenkin nyt, kun on tullut paljon uusia työnkuvia, olemme saaneet monipuolisen kattauksen siitä, mitä kaikkea firman sisällä voi tehdä.” .” Veera arvioi etenkin ulospäinsuuntautuneiden, rentojen ja huumorintajuisten tiimiläisten viihtyvän hyvin Lemonsoftilla – tiimityöskentelyhenkisyyttä unohtamatta.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
Katso avoimet työpaikat »