Veera Pukkinen Uratarina QA

Veera: QA:na koen, että pystyn täyttämään minulle annetut odotukset ja kantamaan vastuuni ilman stressiä.


Veera Pukkinen toimii Lemonsoftilla laadunvarmistajana eli QA:na (Quality Assurer). Ennen Lemonsoftille siirtymistään Pukkinen työskenteli asiakaspalvelutehtävissä toisella alalla 10 vuoden ajan. Valmistuttuaan tradenomiksi Pukkinen alkoi etsiä työtä, joka vastaisi paremmin hänen koulutustaan.

— Päälinjanani opiskeluaikoina oli markkinointi, mutta en lopulta kokenut sitä omaksi jutukseni. Halusin jatkossakin tehdä asiakaspalvelutyötä, mutta eri painotuksella. Olin kiinnostunut IT-alasta ja halusin päästä sitä kokeilemaan, joten hain töihin Lemonsoftin käyttötukeen eli silloiseen HelpDeskiin.

Service Desk -työ yhdisti Pukkisen mielenkiinnon asiakaspalveluun ja IT-alaan. Alussa opeteltavaa oli paljon, sillä hänelle kokonaan uusi ohjelmisto oli omaksuttava läpikotaisin. Työ kuitenkin opetti tekijäänsä, ja nyt Pukkisen ura Lemonsoftilla on kestänyt 12 vuotta.

Kehittyvän ohjelmiston kanssa työskentely on jatkuvaa oppimista

Pukkisen ura on vuosien mittaan muuttanut muotoaan vaihtuvien elämäntilanteiden mukana. Käyttötuesta Pukkinen siirtyi kouluttajaksi ja matkusti ympäri Suomea pitämässä asiakkaille lähikoulutuksia. Oman perheensä kasvaessa Pukkinen kuitenkin koki, että reissutyöt saavat jäädä.

— Palattuani vanhempainvapaalta minulle tarjottiin laadunvarmistajan paikkaa, mikä oli kuin vastaus toiveisiini. Yksi QA:na työskentelyn hyvistä puolista on se, että pystyn nyt itse vaikuttamaan työpäivieni kulkuun.

QA:n roolissa Pukkinen testaa Lemonsoftin ohjelmistoon koodattuja ominaisuuksia ennen kuin ne etenevät asiakkaalle. Työhön kuuluu myös dokumentointia ja ohjeiden kirjoitusta. Laadunvarmistajan työ vaatii Pukkisen mukaan johdonmukaisuutta.

— Ohjelmistoa kehitetään koko ajan, joten on tärkeää pystyä johdonmukaisuuteen vaihtuvissakin tilanteissa. On myös hyvä olla tiedonjanoinen, sillä työ vaatii jatkuvaa uuden opettelemista. Olen itse aika rauhallinen tyyppi ja tykkään syventyä perusteellisesti yhteen asiaan kerrallaan. Koen, että sovin persoonaltani tähän työhön.

Sujuva yhteistyö muiden kanssa on laadunvarmistajan voimavara

Pukkinen kuuluu henkilöstöhallinnon tuotekehitystiimiin ja tekee tiivistä yhteistyötä paitsi muiden laadunvarmistajien, myös tiimin ohjelmoijien kanssa. Yhteistyö muiden kanssa on sujuvaa ja saumatonta, mikä on Pukkiselle iso voimavara.

— Keskinäisen yhteistyömme toimivuus on yksi syy siihen, että olen viihtynyt Lemonsoftilla niin kauan. Myös meidän laadunvarmistajien keskuudessa vallitsee loistava yhteishenki ja rento meininki. Vaikka olen tehnyt pari vuotta töitä pääasiassa etänä, minulle tulee aina toimistolle mennessä sellainen olo, että onpa kiva tulla tänne.

Pukkisen 12 Lemonsoft-vuoden aikana yritys on kasvanut merkittäväksi kotimaiseksi ohjelmistotaloksi. Vaikka Lemonsoftin sisällä on hyvät mahdollisuudet siirtyä toimenkuvasta toiseen, Pukkisella ei ainakaan toistaiseksi ole aikeita siirtyä pois laadunvarmistuksesta.

— Elän parhaillaan ruuhkavuosia, ja vapaa-aikani kuluu kiireisissä merkeissä perheen ja liikunnan parissa. Laadunvarmistajana koen, että pystyn täyttämään minulle annetut odotukset ja kantamaan saamani vastuun ilman stressiä tai liiallista painetta. Olen siis hyvin tyytyväinen tämänhetkiseen työnkuvaani.

 

 

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
Katso avoimet työpaikat »