Ari Hakala Uratarina Sovelluskehittäjä

Ari Hakala "Lemonsoftin sisällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja edetä omalla alallaan ja urallaan."


Koulutusta vastaava työpaikka löytyi Lemonsoftilta heti opintojen jälkeen

Ari Hakala nappasi itselleen oman alansa työpaikan Lemonsoftilta suoraan valmistumisensa jälkeen. Työpaikka oli täsmälleen sitä, mitä hän oli etsinyt.

—Lemonsoftin avoinna oleva työpaikka sisälsi juuri ne asiat, mitä olin opiskellut ja mistä olin kiinnostunut: käyttäjäkokemukseen perustuvaa, modernin käyttöliittymän kehittämistä. Innostuin paikasta tosi paljon, mutta suoraan sanottuna en uskonut mahdollisuuksiini, koska olin vastavalmistunut ja ilman alan varsinaista työkokemusta, Ari kertoo.

Toisin kuitenkin kävi. Ovet Lemonsoftille aukesivat haastatteluiden jälkeen ja Ari on työskennellyt Lemonsoftin Tampereen toimistossa sovelluskehittäjänä jo vuoden verran. Tällä hetkellä hän on mukana laajamittaisessa ERP-järjestelmälle tehtävässä näyttöuudistusprojektissa, jonka tavoitteena on tarjota käyttäjille moderni, kaikilla laitteilla responsiivisesti toimiva, selkeä ja helppokäyttöinen alusta.

—Arvostan todella paljon sitä, että osaamiseeni luotettiin ja että tänne oltiin valmiita palkkaamaan ja perehdyttämään uransa alkuvaiheessa olevia työntekijöitä. Olen innoissani siitä, että pääsen hyödyntämään täällä UI (= User Interface) ja UX (= User Experience) aiheisiin liittyvää erityisosaamistani. Tiedän, että tämä ei ole monille opintojaan päättäville itsestään selvää. On mukava huomata, että etenkin maisterityöstäni, joka koski ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta on nyt aitoa hyötyä.  Arvostan sitä, että kehitystyössä halutaan kiinnittää huomiota nimenomaan asiakkailta saatuun palautteeseen.

 

Huolellista perehdyttämistä ja tiimikaverien tukea

Perehdyttäminen alkoi kolmen päivän tiiviillä perehdytyspaketilla, jossa käytiin läpi yritykseen liittyviä perusasioita. Perehdytyksen jälkeen mentori on uuden työntekijän tavoitettavissa ja varmistamassa, että uusi työntekijä ”pysyy kärryillä” ja tietää mitä häneltä odotetaan.

—Hienointa täällä on se, että tiimikaveria ei jätetä yksin, vaan apua saa aina tarvittaessa. Aloitamme aamut palaverilla tiimin kesken, jolloin kaikilla on mahdollisuus kertoa päivän töistä ja selvittää mahdollisia esteitä. Aloittamista helpottaa myös se, että täällä annetaan aikaa oppimiseen, eikä kaikkea tarvitse osata heti.

Sovelluskehittäjän osaamisen kartoittaminen ja urakehitys

Lemonsoftilla on otettu käyttöön kehitysalusta, jonka avulla työntekijöitä rohkaistaan kehittämään omaa osaamistaan. Osaamisen kartoittamista tehdään kaikille sovelluskehittäjille myös erillisten haastatteluiden muodossa.

—Saamme käyttää viikoittain aikaa työhön liittyviin opintoihin. Tämä on hyödyllistä sekä nykyisten työtehtävien kannalta, mutta sillä on vaikutusta myös omaan urakehitykseen. Eli jos ja kun intoa riittää, näkisin, että Lemonsoftin sisällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja edetä omalla alallaan ja urallaan.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
Katso avoimet työpaikat »