Hilkka Heikkinen Tilitoimistokumppanipäällikkö

Hilkka Heikkinen hyödyntää työssään Lemonsoftilla talous- ja henkilöstöhallinnon kokemustaan – ”Ei tarvitse olla vastavalmistunut koodari”


Vuonna 2015 Hilkka Heikkinen silmäili messutapahtuma Tili- ja veropäivillä viereisen ständin yritystä. Tilitoimisto-ohjelmistoja työkseen myyvän Heikkisen huomio kiinnittyi yrityksen esittelemään ohjelmistoon.

— Ajattelin, että ei lainkaan pöllömpi järjestelmä, tuossahan on vaikka mitä ominaisuuksia. Päätin kysyä toimitusjohtajalta, onko heillä avoimia työpaikkoja. Niin minä päädyin työskentelemään Lemonsoftille, Heikkinen hymyilee.

Heikkinen aloitti Lemonsoftilla tilitoimistojen myyntipäällikkönä. Hän oli jo ennen Lemonsoftille tuloaan tehnyt vahvan uran isojen yritysten talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä. Datanomiksi aikoinaan opiskellut Heikkinen on kerryttänyt työurallaan kokemusta erityisesti ulkoistuksista.

— Tilitoimistothan ovat nimenomaan ulkoistettuja resursseja, joten pääsin hyödyntämään osaamistani heti alusta lähtien. Toimenkuva oli minulle luontainen.

Tilitoimistokumppanipäällikkö auttaa asiakkaita arjen toiminnoissa

Tilitoimistojen myyntipäällikön roolista Heikkinen on edennyt tilitoimistokumppanipäälliköksi. Tilitoimistokumppanipäällikkö on Lemonsoftin tilitoimistokumppanien tuki ja apu arjen toiminnoissa. Heikkinen vastailee tilitoimistojen yhteydenottoihin ja pitää heidän kanssaan kvartaali- ja vuosipalavereita. Arjen töihin kuuluvat tukipyyntöjen lisäksi myös markkinointiyhteistyöt ja muut käytännön asiat. Lisäksi Heikkinen markkinoi ja myy Lemonsoftin ohjelmistoa ja esittelee sitä asiakkaille.

— Tilitoimistot käyttävät Lemonsoftin ohjelmistoa palvelutuotannossaan. Se on heille arjen työväline. Minä autan omalta osaltani tilitoimistoja menestymään ohjelmiston kanssa niin, että se tuo heille lisää bisnestä. Kanssakäyminen asiakkaiden kanssa ja heidän auttamisensa on tärkeää ja palkitsevaa työtä.

 

Heikkisen mukaan luottamus on tärkein kantava voima hänen ja asiakkaiden välillä. Asiakkaat luottavat siihen, että Heikkinen hoitaa homman, ja tämän luottamuksen arvoinen on myös oltava. Luottamus on tärkeää myös uusmyynnissä: uusia asiakassuhteita luodessa on edettävä sovitun mukaisesti ja pidettävä potentiaaliset asiakkaat ajan tasalla etenemisestä.

— Työmottoni voisi olla ”enemmän tekoja kuin puheita”. Asiakkaalle teoilla on konkreettinen merkitys. Pääsen työssäni auttamaan asiakkaita ja sitä kautta myös loppuasiakkaita käytännön tasolla. Tyytyväiset asiakkaat ovat paras palkkio.

Lemonsoftilta voi löytää töitä iästä, sukupuolesta tai taustasta riippumatta

Heikkinen viihtyy Lemonsoftilla työn vaihtelevuuden vuoksi. Jokainen työpäivä on erilainen ja uusia asioita tulee eteen ajoittain nopeaankin tahtiin. Heikkisen mukaan tilitoimistokumppanipäällikön työ Lemonsoftilla vaatii tietynlaista draivia: vanhoihin toimintamalleihin ei saa jäädä jumiin.

— Nopeat muutokset ovat samalla työni haaste. Tässä kysytään sosiaalista älyä, kykyä tehdä nopeita päätöksiä ja innokkuutta uuden oppimiseen. Oma vahvuuteni on työhistoriastani kumpuava kokemus sekä se, että ymmärrän Lemonsoftin ohjelmiston kokonaisuutena. Kaikki työt tehdään kuitenkin aina tiiminä.

Heikkinen kiittelee Lemonsoftia siitä, että yrityksessä henkilöstöä kuunnellaan herkällä korvalla. Omaan työnkuvaansa sekä mm. työntekopaikkaansa ja -aikaansa voi itse vaikuttaa.

— Erityisen hienoa Lemonsoftilla on se, että täältä voi löytää töitä iästä, sukupuolesta, koulutustaustasta tai työhistoriasta riippumatta. Meillä on töissä paljon ihmisiä eri taustoista ja ikäluokista, mikä tuo työyhteisöömme rikkautta. Ei tarvitse olla vastavalmistunut koodari löytääkseen paikkansa Lemonsoftilta.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
Katso avoimet työpaikat »