Janne Tammi Uratarina Chief Technology Officer

Lemonsoftin CTO: ”Asiantuntijuus kumpuaa harrastuneisuudesta”


Chief Technology Officer Janne Tammi vastaa työssään Lemonsoft-konsernin teknologisesta kehityksestä. Tammen kiinnostus tietotekniikkaan sai kipinän jo 80-luvulla: Commodore 64 -tietokoneella koodattu peli sai Tammen ymmärtämään, miten tietokoneen saa tottelemaan käskyjä ja palvelemaan käyttäjän omia tarkoituksia. Oivallus johti harrastuneisuuteen ja lopulta monipuoliseen uraan. Tammi toimi useita vuosia sovelluskehittäjänä, jonka jälkeen elämä kuljetti hänet Pohjois-Amerikkaan ensin tekniseksi johtajaksi ja lopulta maajohtajaksi alan yrityksessä.

”Kovan luokan asiantuntijuus kumpuaa harrastuneisuudesta. On oltava oikeasti kiinnostunut siitä, mitä tekee. Olen toiminut pitkään koodarina ja tunnen sen maailman, mutta samalla tiedän myös sen, mitä vaatii, että yritys pyörii ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Pystyn kokemukseni ansiosta toimimaan tulkkina näiden maailmojen välillä. Lemonsoftilla organisaatiomme myös mahdollistaa tämän: asiantuntijuus otetaan vastaan ja sitä arvostetaan.”

Lemonsoftille Tammi siirtyi ystävänsä ja Lemonsoftin pitkäaikaisen työntekijän suositeltua yritystä lämpimästi. Lemonsoftilla työskentelyn parhaisiin puoliin lukeutuvat ihmiset. Tammi työskentelee pääosin Turussa, mutta tuntee kuuluvansa porukkaan kaikilla toimipaikoilla.

”Koko Lemonsoft-urani aikana parasta on ollut yhteenkuuluvuuden tunne ja yhdessä tekemisen meininki. Emme katso titteleihin, vaan olemme aidosti kaikki samalla viivalla ja yhtä tärkeitä.”

Motivaation lähteenä toisten auttaminen

Teknisenä johtajana Tammen päivät koostuvat laajalti henkilöstön tukemisesta ja neuvomisesta. Tammelta kysytään neuvoa niin eri teknologioihin, ongelmanratkaisuun kuin ohjelmointiinkin liittyvissä kysymyksissä.

”Pidän todella paljon muiden auttamisesta ja kouluttamisesta. Se on minulle motivaation lähde ja yksi vahvuuksistani. Minulla on tekninen tausta ja melko laaja katsantokanta tuoteportfoliomme, ja haluan tuoda tämän osaamiseni kaikkien saataville. On hienoa saada esimerkiksi nuoremmat sovelluskehittäjät ajattelemaan asioita laajemmin.”

Kommunikaation tyylissä Tammen mielestä tärkeintä on helposti lähestyttävyys.

”En sano koskaan, että minulla ei ole aikaa jollekin. Toivon, että olen onnistunut olemaan aidosti helposti lähestyttävä. Haluan olla sellainen henkilö, jolta voi kysyä ideoita, mutta joka ei kuitenkaan jyrää kysyjän yli. Tässä olen työurani aikana kehittänyt itseäni ja toivon todella, että olen onnistunut siinä.”

Teknisen johtajan työn kolme K:ta: kokemus, kiinnostus ja kehittävä ote

Tammen mukaan teknisen johtajan työ vaatii kokemusta, kiinnostusta ja kehittävää otetta. Teknologioiden kehityksessä on pysyttävä aallonharjalla tai jopa hieman sen edellä – uusia kehityssuuntia tulee seurata aktiivisesti ja ne on otettava nopealla reagoinnilla selvitykseen. Mukana on kuitenkin oltava myös malttia. Teknologioita on tarkasteltava laaja-alaisesti ja koko yrityksen kannalta, eikä trendeihin tule sukeltaa suin päin.

”Tässä työssä vaadittava näkemys syntyy kokemuksesta. On tehtävä ensin tarpeeksi virheitä, jotta oppii. Tarvitaan myös uskallusta ja tervettä riskinottokykyä. Haastetta työhön tuo se, miten ideasta jalostetaan oikeasti toimiva ja asiakkaan toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla palveleva tuote.”

Tammi huomauttaa, että asiantuntijuuden kehittyminen on loppumaton prosessi. Hän mainitsee esimerkiksi taitoja, joita itse haluaisi omaksua kollegoiltaan.

Kari Joki-Hollannin päätöksentekokyky on ilmiömäinen. Se tekee vaikutuksen joka kerta. Edellinen esihenkilöni Pauli Siirtola taas osaa arvioida tilanteet huikean laaja-alaisesti. Hänen kanssaan keskustellessa saa asioihin todella laajan perspektiivin. Näissä taidoissa haluaisin kehittyä vielä itsekin.”

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
Katso avoimet työpaikat »