Joona Niemi Uratarina Myyntipäällikkö

Myyntipäällikön työssä yhdistyvät tietojärjestelmät ja asiakastyö – Joona Niemi: ”Olen nyt löytänyt roolin, jossa on sopivasti haasteita”


Myyntipäällikkö Joona Niemi on työskennellyt Lemonsoftilla hieman yli vuoden. Vuonna 2020 kauppatieteiden maisteriksi valmistuneen Niemen opinnot painottuivat tietojärjestelmätieteeseen.

— Tietojärjestelmät ovat minun juttuni, mutta en ole varsinaisesti mikään koodari. Siksi aloin valmistumisen jälkeen etsiä työtä, jossa painopiste olisi jossain muualla.

Valmistumisensa jälkeen Niemi työskenteli kuluttaja-asiakaspalvelutehtävissä ja ison teknologiayrityksen käyttötuessa. Niemi kuitenkin huomasi kaipaavansa työtehtäviltään enemmän haasteita.

— Olen tämän vuoden aikana oppinut Lemonsoftilla aivan valtavasti uusia asioita. Useiden eri toimialojen yritysten erilaiset liiketoimintaprosessit ovat tulleet tutuiksi. Paljon opeteltavaa on toki vielä edessäkin, mutta se onkin tämän työn suola. Tunnen, että olen nyt löytänyt roolin, jossa on sopivasti haasteita. On hienoa, että Lemonsoftilta löytyi luottoa minuun, vaikka työuraa ei olekaan ehtinyt vielä kovin paljoa karttua.

Niemi otettiin vuosi sitten uutena tulokkaana hienosti vastaan. Kollegoilta on saanut apua aina, kun sitä on pyytänyt.

— Meitä tuli samaan aikaan useampi uusi työntekijä, ja vastaanotto oli lämmin. Minulle tuli heti sellainen tunne, että tänne on onnistuttu rekrytoimaan hyviä tyyppejä. Se on tärkeää.

Oikeanlaisten ratkaisujen löytäminen asiakkaalle tuo työhön maustetta ja haastetta

Niemen pääasiallinen tehtävä Lemonsoftin myyntipäällikkönä on uusasiakashankinta, jossa hänen päävastuualueenaan ovat asiantuntijaorganisaatiot. Niemen vastuulla on myös nykyisiä asiakkuuksia eri toimialoilta. Hän vastaa asiakkuuksien hoitamisesta, kehittämisestä ja arvon kasvattamisesta.

— Parasta työssäni on se, kun onnistun löytämään ratkaisun asiakkaan tarpeeseen tai ongelmaan. Avain onnistumiseen on asiakkaan tilanteen perusteellinen kartoittaminen. Tyytyväiset asiakkaat ja toki myös onnistuneet kaupat tuovat niitä onnistumisen tunteita, jotka ovat työmotivaation kannalta tärkeitä. Oikean ratkaisun löytyminen on samalla myös työni haaste – asiakaskuntamme on moninainen, ja kaikilla on hieman omanlaisensa tarpeet.

Kasvuyrityksessä mahdollista vaikuttaa tuotekehitykseen, toimintatapoihin ja omaan työnkuvaan

Lemonsoft on Niemen työhistoriassa työnantajana pienimmästä päästä. Pienemmässä yrityksessä hierarkia on matalampi ja asioihin pystyy oikeasti itse vaikuttamaan. Lemonsoftin ohjelmistot kehittyvät koko ajan, ja myyntipäälliköllä on tärkeä tiedonvälittäjän rooli asiakkaiden ja tuotekehityksen välissä. Lemonsoftilla niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin toiveet ja ideat viedään eteenpäin, eivätkä ne jää monimutkaisten ja pitkien prosessien hampaisiin.

— Kasvuyrityksenä haemme tietenkin kovaa kasvua, ja sitä on hienoa olla mukana tavoittelemassa. Lemonsoftilla on ollut rohkeutta panostaa kasvuun epävarmoinakin aikoina.

Niemi on tyytyväinen tulevaisuudennäkymiinsä Lemonsoftilla. Haasteita kaipaavalle osaajalle uusien asioiden opettelun lisäksi mielenkiintoa kasvattaa mahdollisuus työtehtävien muuttumiseen.

— Meillä on ajoittain sisäisiä rekrytointeja, joten minulla voi olla tulevaisuudessa mahdollisuus siirtyä muihinkin tehtäviin, kuten vaikkapa projektipäälliköksi. Työskentely saman asian parissa eri rooleissa hioo oman asiantuntijuuden huippuunsa ja kehittää sekä tuotteitamme että tarjoamaamme asiakaspalvelua entisestään.

Vapaa-aikansa Niemi viettää liikkuen ja perheensä parissa.

— Pari kuukautta sitten syntynyt Eino-poikani pitää minut kiireisenä, Niemi hymyilee.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInEmail
Katso avoimet työpaikat »